Reggae Time 2018 : ROOTSRIDERS + HEIGHTS MEDITATION + NATURAL WAY + ...

Reggae Time 2018
Headliner Rootsriders 
Europa's nummer 1 Marley tribute keert terug met een hommage aan de legendarische liveplaat Babylon By Bus uit 1978. 
Roots Riders pakt het anders aan met een tribute aan Bob Marley. Hier geen dreadlockspruiken of rood, geel en groene vlaggen maar een reteswingende reggaeband die nummers van wijlen Marley speelt alsof het 2017 is in plaats van eind jaren zeventig. Was het Zuiderpark overdekt geweest, was bij ‘Could you be loved’ het dak eraf gegaan. Zoals dat hoort wordt de set afgesloten met ‘Redemption Song’.

En dat is precies wat we zijn! Geen hang naar nostalgie maar een eigentijdse doch herkenbare interpretatie, helemaal 2000nu!

Rootsriders timmeren al jaren aan de weg als DE Bob Marley tribute band van NL en ver daarbuiten. Ze stonden (mede) aan de bakermat van carrières van oa. hun voormalige achtergrondzangeressen Giovanca en Shirma Rouse en zanger Mitchell Brunings wiens (buitenlandse) carrière een hoge vlucht nam nadat zijn blind audition in 2013 wereldwijd viral ging met een nummer van Bob Marley, uiteraard. Al jaren organiseert de band hun eigen clubshows die ook in 2017 weer massaal bezocht werden.

Voor 2018 heeft de band de wellicht beste Marley-geinspireerde stem ter wereld weten vast te leggen, Mo Ali uit Sudan. Zijn stem ligt akelig dicht bij die van Marley (sommigen zeggen zelfs dichter dan bijv zoon Ziggy Marley). Met hun Babylon by minibus (club)tour 2018 treden ze op in de grote en middelgrote clubpodia van NL en doen ze ook nog enkele clubshows in België, Frankrijk en Duitsland (oa Melkweg, Paard van Troje, Effenaar en de prachtige grote zaal van Ancienne Belgique in Brussel; zie volledige lijst onderaan deze mail). 

De tour is een eerbetoon aan HET live album Babylon By Bus van de king of Reggae dat in 2018 precies 40 jaar geleden werd uitgebracht. Deze plaat geldt als een van de beste live-registraties ooit en bevat vrijwel alle grote Marley hits als Is This Love, Stir It Up, Jamming en nog veel meer parels en klassiekers.

Rootsriders feat Mo Ali live in uitverkocht Paard van Troje Lively Up Yourself:https://www.youtube.com/watch?v=KO_MsK7S8jk
Rootsriders feat Mo Ali najaar 2017 Marley Meets (breder dan alleen Marley): https://www.youtube.com/watch?v=uSU27PpZeqQ 

Heights Meditation -Reggaeband ( Netherlands ) 
Winners of the Beneluxxl Reggae Contest 2015 and they play exciting reggae music
Natural way ( Belgium ) 

datum : 1 mei 

locatie : CC Houthalen Oost 

Tickets : 
Early Bird 15€ ( tot 01/03/2018)
vvk 18€
kassa 25€